IMPORT HEFFING

Lieve mensen, de catalogus van 2021 is niet meer geldig, er wordt hard aan gewerkt voor de nieuwe. Omdat mijn aas niet aan winkels en webshops verkocht worden kan ik de kwaliteit van mijn aas hoog houden en het u altijd vers aanleveren. Dus u betaalt voor wat in het aas zit. Door de coronacrisis is alles duurder geworden en omdat er veel ingrediënten van mij uit Engeland komen ben ik genoodzaakt mijn aas met 0.30 cent de kg duurder te maken, ook pop ups, baitboosters, liquids zullen met 2 euro duurder worden op zich is dit allen geen ramp. Ten eerste is mijn aas al meer dan 6 jaar niet duurder geworden ondanks zijn hoge kwaliteit! Ik hoop op begrip van jullie want het is een noodzaak en het is nooit leuk om opslag te melden, maar het moet het grote voordeel is mijn aas zal altijd van topkwaliteit blijven, vers zijn en het zal altijd exclusief voor mijn klanten blijven Vang ze Groetjes Eddy Sterckx

web logo

Wintersessie witven 2020

Midden december reizen we nog eens af met het gezin na natuur domein witven om een mooie wintersessie te vissen. Ik had me al geïnformeerd aan voorafgaande vissers wat er voorgaande weken hadden gezeten en de vangsten waren niet al te best. Bij aankomst bleken er nog 2 vissers aanwezig te zijn, door even een praatje te maken kwamen we erachter dat ze pas de laatste nacht aanbeten hadden kunnen forceren. Dat bleek positief voor ons te zijn. Snel gingen we na de kopstek van het water, vanaf deze stek kun je het gehele water bevissen. 

Als eerste bouwde we onze tenten op. Eenmaal alles geïnstalleerd ging de voerboot te water en maakte we even ons vast ritueel om even het water in kaart te brengen. Eenmaal wat plekken gevonden en aangevoerd te hebben gingen we onze hengels in orde maken voor deze te kunnen positioneren.  We maakte 3 lijnen doormiddel van een single bollie. En 3 lijnen doormiddel van een uitgebalanceerde snowman presentatie. 

Eenmaal alles gepositioneerd was het afwachten geblazen. De eerste uren gingen voorbij en de avond brak al snel aan. De eerste 24 uur verliepen stil wat ik al had verwacht. Maar toch kwam de volgende middag de verlossende run. Een mooie winterschub kon de  bon bon rouge niet weerstaan. En vanaf toen ging het langzaam de goede kant op. Om de paar uur konden we een vis het net in lozen waaronder ook nog dubbel runs. Door de korte aasperiodes over de dag wist ik ongeveer welke tijdstippen er een van de hengels vandoor zou gaan. 

We vingen een hoop veschillende soorten vis van korte spiegels tot lange spiegels en dat geld ook voor de schubs kort lang dik en dun. Maar elke vis is in deze periode welkom. Nooit hadden we verwacht tot we zo een super winter sessie konden neer zetten. 

 

We konden in totaal 24 vissen landen waaronder 3 20+ vissen en de nodige vissen tussen de 15 en 20 kg. Onze aanpak was gewoon een simpele rig gemaakt van de pb products materialen. Bij deze rig hoort natuurlijk ook een aas waar je blindelings met vertrouwen achter staat en wat is dan beter dan de verse diepvries knikkertjes van den eddy. Door gebruik te maken van een groot aantel kg’s  bolliekruim en een single / snowmen presentatie erover konden we alle vissen verleiden tot een aanbeet. We maakte gebruik van de smaak red angel en bon bon rouge. Deze 2 smaken hebben me al heel wat verassingen op de mat gebracht.  Dit was zo een beetje onze aanpak hoe we deze wintersessie hebben aangepakt op natuurdomein witven in beerse.